Volledig scherm
De Julianahaven in Yerseke is bij laag water volgens de VVD moeilijk te bereiken voor mosselkotters. © Hans Heijt

VVD: 'Snel baggeren voor mosselvissers in Yerseke'

YERSEKE -  De Julianahaven in Yerseke moet snel op diepte worden gebracht. Dat vindt raadslid Ida Sinke van de VVD. ,,De haven is bij laag water steeds moeilijker bevaarbaar en dit leidt tot problemen bij de mosselvissers."

Volgens de VVD'er kregen gebruikers, die eerder dit jaar bij de gemeente aan de bel trokken, te horen dat ze maar moesten wachten tot het nieuwe college in Reimerswaal was geïnstalleerd. ,,Dit lijkt ons een rare gang van zaken. Dergelijke omvangrijke werkzaamheden zijn toch minstens opgenomen in een meerjarenonderhoudsprogramma en niet afhankelijk van het aantreden van een nieuw college", vindt het raadslid.

Omdat ze door meerdere mosselvissers is aangesproken, vraagt Sinke nu het college van B en W om opheldering. Ze wil onder meer weten of er een onderhoudsplanning is, of de voorbereidingen voor het uitbaggeren van de haven al zijn begonnen en hoe de vissers daarbij worden betrokken. 

Verantwoordelijk wethouder Jaap Sinke wil nog niet reageren. Volgens hem worden momenteel de antwoorden op de schriftelijke vragen geformuleerd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement