Volledig scherm
De regenboogvlag. © Emiel Muijderman

VVD Reimerswaal: hijs juist nú de regenboogvlag

KRUININGEN - Als het aan de VVD in de gemeente Reimerswaal ligt, wappert volgend jaar ook in Kruiningen op coming-outdag de regenboogvlag. ,,Juist nú  is dit zo hard nodig", vindt fractievoorzitter Thea Laban.

Volgens haar blijkt namelijk uit onderzoek dat de acceptatie van homoseksualiteit onder Zeeuwse jongeren eerder afneemt dan verbetert. ,,Erger nog: Zeeuwse homoseksuele jongeren ervaren een slechtere gezondheid, denken vaker aan zelfdoding en zijn vaker slachtoffer van pesten dan landelijk gemiddeld."

Morgen, op coming-outdag dient de VVD daarom een motie in om het hijsen van de regenboogvlag in het vlagprotocol van de gemeente op te nemen. ,,Zo geven we ieder jaar opnieuw het signaal af dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen."

Artikel 1

Reimerswaal heeft in 2016 een verzoek van LHBT-netwerk Zeeland afgewezen om de regenboogvlag te hijsen. In plaats daarvan liet burgemeester Piet Zoon de tekst van artikel 1 uit de grondwet in de hal van het gemeentehuis aanbrengen om te benadrukken dat de de gemeente solidair is met al haar inwoners.

Dinsdag 30 oktober stemt de gemeenteraad over het VVD-voorstel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement