Bij hoog water is er geen strand meer over ter hoogte van de reddingspost op het Banjaardstrand. Voor wandelaars Tim Sinke en Marjolein van Vliet rest nog een smalle strook om te lopen met hun hond Hazel. En op sommige plaatsen is die strook zelfs weg.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij hoog water is er geen strand meer over ter hoogte van de reddingspost op het Banjaardstrand. Voor wandelaars Tim Sinke en Marjolein van Vliet rest nog een smalle strook om te lopen met hun hond Hazel. En op sommige plaatsen is die strook zelfs weg. © Dirk Jan Gjeltema

VVD Noord-Beveland slaat alarm: ‘Banjaardstrand verkeert in zorgwekkende toestand’

KAMPERLAND - Heeft Noord-Beveland komende zomer nog wel een strand voor toeristen en eigen bevolking? Ciara heeft immers al heel veel zand weggeslagen van het schoonste strand van Nederland, het Banjaardstrand. En de volgende storm, Dennis, staat al weer voor de deur.

Reden genoeg voor de Noord-Bevelandse VVD-fractie om aan de bel te trekken. De partij heeft het Banjaardstrand bezocht en meldt zijn zorgen daarover in een brief aan wethouder Anja Slenter. ,,Het strand verkeert op dit moment in een zorgwekkende toestand."