Volledig scherm
De Jumbo aan de Stenevate in Heinkenszand © Marcelle Davidse

VVD eist oplossing voor verkeerschaos rond supermarkt Heinkenszand

HEINKENSZAND - De verkeerschaos rond de supermarkt aan de Stenevate in Heinkenszand moet écht opgelost. Dat vindt de VVD-fractie in Borsele.  Het was altijd al een chaotische situatie, maar sinds de supermarkt recent is omgebouwd naar een andere formule is de drukte verder  toegenomen. 

 ,,Het Jumbo-effect is enorm”,  aldus Jack Burgers (VVD).  Een situatie die  volgens hem alleen maar kan verslechteren als straks naast de Jumbo ook een Lidl staat. Burgers wil daarom de parkeerterreinen voor beide supermarkten én die van het naastgelegen gemeentehuis  combineren. Dat voorkomt onnodig heen en weer rijden tussen de verschillende parkeerterreinen. Bovendien is het dan mogelijk om de inrit op een andere plek te leggen dan de uitrit van het terrein waardoor het verkeer zich meer zal spreiden.  

Burgers diende donderdag een motie in waarin het college wordt gevraagd alles op alles te zetten dit te realiseren. Hij kreeg steun voor zijn verzoek van de hele gemeenteraad. Wethouder Kees Weststrate zei met de motie aan de slag te gaan.  Dat is op zich logisch, omdat zowel het college als de gemeenteraad  al eerder heeft uitgesproken voorstander te zijn van het combineren van de  parkeerterreinen. Tijdens de  hele discussie of zich een tweede supermarkt aan de Stenevate kon vestigen speelde de verkeersveiligheid een belangrijke rol. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement