Volledig scherm
Roel Boekholt. © VVD Borsele

VVD Borsele eist dat de gemeente financieel orde op zaken stelt

HEINKENSZAND - De VVD in Borsele eist een sluitende begroting. Het college van B&W legt vanavond een niet-sluitende begroting voor aan de gemeenteraad en de fractie van de VVD vindt dat onaanvaardbaar. 

De partij is erg kritisch over het financiële beleid van de gemeente. ,,Het probleem was voor onze fractie tijdens de behandeling van de kadernota eind juni 2019 al zichtbaar, vandaar ook dat op initiatief van de VVD-fractie besloten is om in de werkgroep begrotingen nog eens heel goed naar de kosten te kijken en te bezien waar bezuinigd kan worden”, zegt fractievoorzitter Roel Boekholt. ,,Dit is tot op heden niet gebeurd.” 

Een groot deel van het financiële tekort van de gemeente zit in de zorg. Dat is een probleem waar heel veel gemeenten mee te maken hebben. Maar de gemeente Borsele geeft ook wel heel gemakkelijk geld uit, constateert Boekholt. Zo worden mensen die langduriger ziek zijn standaard vervangen. Daardoor is de post inhuur van externe mensen van minder dan een miljoen al gestegen tot 1,4 miljoen. ,,En het was al heel erg hoog.” Boekholt wil dat zo snel mogelijk wordt begonnen met het opstellen van een bezuinigingsplan. Daarvoor zal hij vanavond pleiten.