Volledig scherm
De officiële opening van de voedselbank in 2017. © Marcelle Davidse

Voorlopig geen extra subsidie voor hoge energielasten voedselbank Goes

GOES - Voedselbank De Bevelanden krijgt voorlopig geen extra subsidie van de gemeente Goes om de hoge energielasten te compenseren.

Die energielasten liggen in het huidige onderkomen aan de Middelburgsestraat (de voormalige Connexxion-garage) een stuk hoger dan in het voormalige pand aan de Evertsenstraat. Ze drukken zwaar op de begroting. 

Wethouder André van der Reest laat weten dat de gemeente zeker niet geheel afwijzend tegenover het verhogen van de subsidie staat. Maar hij constateert dat de voedselbank een deel van het pand verhuurt aan de Stichting Present. ,,Wij vinden dat de huurinkomsten die daarmee worden binnengehaald eerst moeten worden ingezet om de hoge energielasten te dekken. Mocht daarna blijken dat er toch een structureel tekort is, dan kunnen we verhoging van de subsidie altijd nog overwegen.''

Goes is de grootste subsidieverstrekker van de Bevelandse voedselbank. De gemeente maakt jaarlijks een kleine 11.000 euro over. In totaal krijgt de voorziening elk jaar 30.000 euro van de vijf deelnemende gemeenten. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement