Volledig scherm
Burgemeester Huib Hieltjes vorig jaar op bezoek bij De Hoeksteen in Wemeldinge. Ouders van deze school zijn het meest verdeeld over de vraag of de basisscholen in het dorp samen moeten gaan. © Marcelle Davidse

Vooral ouders van de openbare basisschool zien een fusie in Wemeldinge wel zitten

WEMELDINGE - Ouders van de twee basisscholen in Wemeldinge denken heel verschillend over een mogelijke fusie. Dat blijkt uit een enquête.

De gemeente Kapelle heeft dik vier miljoen euro uitgetrokken voor nieuwbouw van de basisscholen in Wemeldinge. Duidelijk is al dat het één gebouw wordt. De vraag is alleen nog of OBS Wemeldinge en CBS De Hoeksteen fuseren of ieder zelfstandig blijven en alleen het gebouw gaan delen.

Als voorbereiding op de nieuwbouwplannen is onder de ouders van de leerlingen een vragenlijst uitgezet. Daaruit blijkt dat  op de openbare school 90 procent van ouders een fusie toejuicht. Bij De Hoeksteen is slechts 49 procent voorstander van samengaan.  

Beide scholen vallen sinds enkele jaren onder dezelfde koepel: Albero. Het College van Bestuur van Albero heeft op basis van de uitslag  besloten om  de vraag of de scholen moeten fuseren voor te leggen aan de medezeggenschapsraden.  

Krimp

Het aantal leerlingen in Wemeldinge is de laatste jaren fors gedaald. Zeven jaar geleden telden beide basisscholen nog allebei dik 180 leerlingen. Nu is de openbare school is qua leerlingenaantal drie keer zo groot als de protestant-christelijke school. Volgens de meest recente cijfers van het ministerie telt OBS Wemeldinge 155 leerlingen tegenover 52 kinderen van De Hoeksteen.