De Vliethoeve in Kortgene.
Volledig scherm
De Vliethoeve in Kortgene. © Marcelle Davidse

Voor cliënten De Vliethoeve in Kortgene verandert vooralsnog niets

KORTGENE - Jeugdinstelling De Vliethoeve in Kortgene gaat vooralsnog in dezelfde vorm door. Eigenaar Juzt, de grootste jeugdzorginstelling in West-Brabant, wordt de komende maanden ontmanteld.

Woordvoerder Mariska Luiten van De Vliethoeve: ,,Dat proces is nog heel pril. Het is nog maar net bekend dat de verschillende onderdelen van Juzt, zoals ook De Vliethoeve, overgedragen worden aan andere aanbieders.” Binnen De Vliethoeve wordt jeugdzorg-plus aangeboden. 

Luiten: ,,Dat is gesloten jeugdzorg. Voor jongeren die zich onttrekken aan gezag, die niet meer meewerken in het vrijwillige kader, die voor hun eigen veiligheid in een gesloten setting wonen en behandeling krijgen, die ernstige gedragsproblemen hebben. Vooralsnog blijven we die jongeren op dezelfde wijze helpen. Met dezelfde medewerkers en dezelfde aantallen. We vinden het belangrijk dat de relatie tussen onze bewoners en hun hulpverleners in stand blijft.”

Deze week beginnen de gesprekken met overnamepartners. Begin september worden er knopen doorgehakt. ,,Vanuit de gedachte dat een kind zoveel mogelijk in de eigen omgeving moet worden geholpen, is er de wil om De Vliethoeve voor Zeeland te behouden. Bovendien, de locatie is heel prettig: tussen twee dorpen, rustig met toch goede verbindingen met Goes als nabijgelegen centrale stad. Om ons heen is eigenlijk alleen maar agrarisch land, ongewenste bezoekers zoals loverboys kunnen niet makkelijk onopgemerkt het terrein op, we hebben ook goed zicht op onze eigen cliënten.” 

Op dit moment vangt De Vliethoeve ook kinderen uit Limburg op. In de toekomst zullen in De Vliethoeve waarschijnlijk overwegend kinderen uit Zeeland en West-Brabant worden opgevangen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement