Volledig scherm
Vrijwilligers in het nieuwe onderkomen.

Voedselbank in Goes kan nog wel wat handjes gebruiken

GOES - Voedselbank De Bevelanden heeft nog ongeveer vijftienduizend euro nodig om de verhuizing naar en de inrichting van haar nieuwe onderkomen aan de Middelburgsestraat in Goes te bekostigen. "Maar een nog veel grotere uitdaging is het vinden van voldoende vrijwilligers", zegt voorzitter Paul Colijn. Hij verwacht dat volgende week het huurcontract voor de voormalige Connexxion-garage kan worden getekend.

Daarna begint de niet geringe klus om het pand geschikt te maken voor de voedselbank. Er komen onder meer een ontvangstbalie, spreekkamers en kantoorruimtes. De grote zaal op de eerste etage wordt waarschijnlijk ingezet als multifunctionele ruimte voor de doelgroep van de voedselbank. "We hebben onder meer het idee om er samen te gaan koken", stelt Colijn.

De grootste uitdaging is misschien wel de grote hal. Daar worden onder meer zeecontainers en koelunits geplaatst om de producten in op te slaan. Er komt ook een gezellige zithoek, waar mensen kunnen wachten tot ze aan de beurt zijn. "Op onze huidige locatie moeten ze buiten in de rij aansluiten", stelt Colijn. "Het kan daar niet anders, maar we vinden het geen fijne situatie."

De voedselbank gebruikt het huidige onderkomen aan de Evertsenstraat gratis, maar moet daar weg. De vijf Bevelandse gemeenten hebben de portemonnee getrokken om het nieuwe gebouw de komende jaren te kunnen huren, maar de andere kosten komen voor rekening van de voedselbank zelf. "We hopen dat de landelijke voedselbank nog een bijdrage geeft", stelt Colijn. "En verder wil ik onder meer aankloppen bij serviceclubs en kerken om te vragen of zij voor ons willen collecteren."

Dan is de voedselbank ook nog op zoek naar extra vrijwilligers. Er is sowieso al behoefte aan vers bloed. Er zijn onder meer vacatures voor een een algemeen coördinator en een teamleider administratie. De verhuizing en verbouwing maken de behoefte alleen maar groter. "Timmermannen, elektriciens, sjouwers... dat soort mensen hebben we hard nodig", stelt Colijn. "In feite is er voor iedereen wel iets te doen. We hebben simpelweg niet de financiële middelen om een aannemer te bellen. Het moet allemaal door vrijwilligers worden gedaan."