Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Voedselbank De Bevelanden heeft dringend geld nodig, in Zeeuws-Vlaanderen stroomt het al binnen

GOES - Voedselbank De Bevelanden vraagt inwoners geld te doneren om voedselpakketten te kunnen blijven verstrekken aan arme gezinnen. Een doneeractie voor de voedselbank in Zeeuws-Vlaanderen loopt ondertussen al goed.

Voedselbank De Bevelanden laat weten dat het verstrekken van voedselpakketten op korte termijn al flink zal moeten worden ingeperkt als er geen geld binnenkomt. Door de coronacrisis komt er momenteel veel minder voedsel van de supermarkten. Die verkopen immers veel meer aan hun klanten. Ook kunnen nu geen inzamelingsacties worden gehouden.

Om de klanten toch pakketten te kunnen blijven geven, heeft de Bevelandse voedselbank een rekeningnummer geopend: NL48 RABO 0101 3122 96. Inwoners wordt gevraagd een bijdrage te leveren. Al het geld dat binnenkomt wordt gebruikt om voedsel te kopen.

Succes in Zeeuws-Vlaanderen

Beneden de Westerschelde toonden veel inwoners zich al gul. ,,Super!”, vat Miriam Hemelsoet van de Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen kortweg samen. Ze heeft het over het succes van de doneeractie die de Voedselbank pas vrijdagmiddag via de website www.geef.nl is begonnen. Het streefbedrag is geen kleinigheid, 30.000 euro. Woensdagmiddag was al ruim 12.500 euro binnen.

Het geld is nodig om de bijna zeshonderd klanten van de Zeeuws-Vlaamse Voedselbank deze week en ook volgende week een waardebon à 25 euro te kunnen geven. Ze kunnen daarmee in dertig verschillende winkels in de streek een levensmiddelenpakket samenstellen. ,,We zagen ons daartoe wel gedwongen”, legt Hemelsoet nog eens uit, ,,omdat de centrale verdeling te veel risico’s op besmetting met het coronavirus met zich meebrengt voor onze veelal oudere vrijwilligers.” Hoe het na volgende week moet, weet Hemelsoet nog niet. ,,Voorlopig zijn wij en onze klanten in elk geval geholpen.”