Volledig scherm
De leerlingen van het Calvijn College wonnen met hun bedrijf Corkoration een cheque van 200 euro. Vlnr: Monica de Pater, Jurjen van Keulen, Jelle Zuidweg, Ivar Krijger en Thirza van Damme. © Jostijn Ligtvoet

Vmbo’ers Calvijn College hebben het beste leerlingbedrijf

KRABBENDIJKE - Vijf vmbo-3 leerlingen van het Calvijn College in Krabbendijke zijn afgelopen vrijdag verkozen tot Junior Company van het Jaar 2019 in de categorie vmbo. Ze wonnen met hun bedrijfje Corkoration.

Corkoration tovert oude kurken om in kurkplantjes van met een magneet erop. Monica de Pater, Jurjen van Keulen, Jelle Zuidweg, Ivar Krijger en Thirza van Damme namen het in de finale op tegen zeven andere teams. Ze werden door een jury beoordeeld op de presentatie van hun stand, een verslag en de manier waarop ze hun idee verkopen. Tijdens de marktdag van stichting Jong Ondernemen in Middelburg van 5 april wonnen de leerlingen van het Calvijn College al in de categorie middelbare scholen. 

Junior Company van het Jaar is een landelijke prijs van Stichting Jong Ondernemen. Bijna 3.000 middelbare scholieren werken een schooljaar lang aan hun eigen bedrijfje. Meer dan zestig teams schreven zich dit jaar in voor de competitie. Vijftien bedrijven, waarvan acht in de categorie vmbo, werden geselecteerd voor de finale.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement