Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Vluchtauto veroorzaakt ongeval op Nansenbaan in Goes

GOES - Een man zonder rijbewijs heeft dinsdagochtend een verkeersongeval veroorzaakt op de Nansenbaan in Goes toen hij achtervolgd werd door de politie. Later die ochtend is een 31-jarige man uit Goes aangehouden.

De verdachte reed rond 11.09 uur op de 's-Gravenpolderseweg, daar werd hij herkend toen hij politiesurveillanten passeerde. De agenten wisten dat de man geen rijbewijs heeft en gingen hem achterna.

Dollemansrit

Toen de man merkte dat hij gevolgd werd spurtte hij weg richting de Nansenbaan. Hij beging verschillende verkeersovertredingen tijdens zijn dollemansrit. Ook reed hij een voertuig met een echtpaar uit Middelburg van de weg. Hun voertuig is daarbij aanzienlijk beschadigd en moest worden weggetakeld. De vrouw is met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Situatie te gevaarlijk Omdat de situatie te gevaarlijk werd voor andere weggebruikers, besloten de agenten de achtervolging te staken. De verdachte verdween in het nabijgelegen industrieterrein. Intussen kwamen politie-eenheden naar de Nansenbaan om de verdachte te zoeken en hulp te verlenen bij het ongeval. Al snel werd het voertuig van de man leeg op het industrieterrein aangetroffen. Ook de bestuurder werd binnen een uur gevonden op de de Middelburgsestraat en ingerekend. Oproep getuige De politie heeft verschillende getuigen gehoord. De bestuurder van een blauwe Seat (mogelijk type Ibiza) heeft werknemers van een bedrijf aan de Nansenbaan verteld dat hij bijna ‘overhoop’ is gereden door de vluchtauto. De politie wil graag in contact komen met deze man en is daarvoor bereikbaar via 0900 8844 of op het politiebureau aan de Valckenslotlaan in Goes.