Volledig scherm
dorpshuis De Zandlôôper Lewedorp © google maps

Vloerproblemen houden grote zaal dorpshuis dicht

LEWEDORP - De gymzaal in dorpshuis De Zandlôôper in Lewedorp is tijdelijk gesloten. De vloer moet gerepareerd. De gemeente gaat er van uit dat slijtage de oorzaak is.

De slechte staat van de vloer kwam deze zomer aan het licht, toen de sportvloer er uit werd gehaald om te vervangen. Op dat moment werd duidelijk dat de vloer daaronder ook aan het einde van de levensduur is. Het dorpshuis is nu 60 jaar oud. Volgens de gemeente Borsele is er geen sprake van een constructieprobleem. Maar de situatie is wel zodanig dat de grote (gym-)zaal  tot 1 oktober buiten gebruik is. Dat heeft gevolgen voor bijvoorbeeld de badmintonclub, maar ook voor de ouderenmiddag. Die is uitgesteld. Borsele is in overleg met de school over de gymlessen die in het dorpshuis worden gehouden.

De gemeente heeft deskundigen in de arm genomen om te kijken wat er moet gebeuren. Ook is overleg met aannemers om de reparatie zo snel mogelijk uit te kunnen voeren. Binnen twee weken is er helderheid over de omvang van de problemen. Dan wordt ook duidelijk hoe lang de reparatie uiteindelijk gaat duren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement