Erwin van der Linden geeft een slinger aan het tafelkegelspel. Het spel en tien andere  houten spelen van de Vlaamse Volksspeelhal worden vrijdag geveild. Het bieden is al begonnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Erwin van der Linden geeft een slinger aan het tafelkegelspel. Het spel en tien andere houten spelen van de Vlaamse Volksspeelhal worden vrijdag geveild. Het bieden is al begonnen. © Marcelle Davidse

Vlaamse volksspeelhal definitief opgedoekt, houten spelen gaan onder de hamer

WEMELDINGE - Het is pure nostalgie voor duizenden Bevelanders. Want wie heeft er nou niet eens met metalen schijven op een gapende kikkerbek gemikt, een harde slinger gegeven aan het tafelkegelspel of knikkers afgevuurd in de vintage-flipperkast bij Hotel Smits in Wemeldinge? Nu de nieuwe eigenaren definitief afscheid nemen van de Vlaamse Volksspeelhal, worden de houten spelletjes geveild voor het goede doel.

  1. Trucker Jeroen Beenakker parkeert theezakje (doet teabag-challenge) in Yerseke
    PREMIUM
    video

    Trucker Jeroen Beenakker parkeert theezakje (doet tea­bag-challenge) in Yerseke

    YERSEKE - Veilig manoeuvreren met een enorme truck is al lastig. Achteruitrijdend met een ruim 25 meter lange vrachtautocombinatie een theezakje in een mok parkeren, vergt helemaal stuurmanskunst. De ‘Teabag Challenge’ heet zo’n uitdaging in behendigheid onder truckers. Vandaag laat Jeroen Beenakker (34) van transportbedrijf Kotra Logistics in Yerseke zien hoe je een theezakje netjes ‘parkeert’.