Volledig scherm
© Thinkstock

Vijftien maanden cel geëist voor poging tot doodslag

MIDDELBURG - Het was een vreemd verhaal. Medio augustus vorig jaar moest de 32-jarige G. R. uit Hansweert op camping Scheldeoord in Baarland uit de caravan van zijn broer medicijnen ophalen. Zijn vader ging mee. De broer bleef thuis op de kinderen passen, zijn vrouw zat in de caravan.

Op de camping kon R. nog maar net een auto ontwijken, die volgens hem recht op hem inreed. De auto reed door en beschadigde de auto waarin R. had gereden. Een eindje verder stopte de auto en R. ging verhaal halen. Omdat de man er volgens R. nogal agressief uitzag deelde hij door het half geopende raam enkele forse klappen uit en vertrok. Eerst naar huis om zich wat op te knappen en vervolgens naar het ziekenhuis omdat hij een bloedende hand had opgelopen.

De man in de auto bleef flink bloedend achter en bleek met een mokertje te zijn geslagen. Later wist het slachtoffer zonder twijfel te melden dat het de broer van R. was geweest die hem had mishandeld en ook de vrouw van de broer had duidelijk de stem van haar man gehoord. Over het al dan niet aanwezig zijn van de broer hulde R. zich in stilzwijgen.

Voor de officier van justitie was de zaak zo klaar als een klontje: de enige die met het mokertje had geslagen was R. En als het mokertje het slachtoffer tegen zijn slaap had geraakt dan was die dood geweest. Voor de officier stond het vast: poging doodslag en daarvoor eiste hij vijftien maanden cel plus 2200 euro schadevergoeding.

R.'s advocaat dacht daar beduidend anders over. ,,Het is niet wettig of overtuigend vast te stellen dat het mijn cliënt is geweest die heeft geslagen.'' En dus vroeg hij vrijspraak.

Uitspraak volgt nog.