Screenshot van de digitale raadsvergadering van dinsdag 23 februari. Volgens Marien Weststrate heeft burgemeester José van Egmond de besloten digitale vergadering die nadien werd gehouden niet volgens de regels geleid.
Volledig scherm
PREMIUM
Screenshot van de digitale raadsvergadering van dinsdag 23 februari. Volgens Marien Weststrate heeft burgemeester José van Egmond de besloten digitale vergadering die nadien werd gehouden niet volgens de regels geleid. © Gemeente Reimerswaal

Vijf partijen tegen Weststrate: geheim besluit is wél rechtsgeldig

VIDEOKRUININGEN - Marien Weststrate heeft wel degelijk de kans gehad om zijn zegje te doen tijdens een besloten vergadering van vorige week. Dat valt op te maken uit vrijgegeven videobeelden (zie onder). De griffier en vijf van de zes fracties van de Reimerswaalse gemeenteraad weerspreken de beweringen van Weststrate dat het besluit ‘niet integer en ordentelijk’ is genomen en daarom vernietigd zou moeten worden.

 1. Kapelse mondhygiënisten boos over naam nieuw sportcentrum: ‘Wij waren eerst met ‘De Bloesem’
  PREMIUM
  POLL

  Kapelse mondhygië­nis­ten boos over naam nieuw sportcen­trum: ‘Wij waren eerst met ‘De Bloesem’

  KAPELLE - De eigenaressen van Mondhygiënistenpraktijk De Bloesem in Kapelle zijn allesbehalve blij dat het nieuwe sportcentrum in het dorp óók ‘De Bloesem’ gaat heten. ,,Het is echt belachelijk. Er is totaal geen overleg geweest. We zitten al dertien jaar met deze naam in dezelfde straat als het gemeentehuis”, zegt Tina Kakebeeke. Zij en haar collega’s laten het er niet bij zitten.
 1. Saxofonist en percussionist Goemans: liever blind dan doof
  Play

  Saxofonist en percussio­nist Goemans: liever blind dan doof

 2. De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht
  Play

  De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht