Volledig scherm
De ambulance en brandweer werden opgeroepen voor een viertal dat te veel koolmonoxide ingeademd had. © HV Zeeland

Vier personen uit woning Schore naar het ziekenhuis met koolmonoxidevergiftiging

UPDATESCHORE - Vier mensen zijn zaterdagavond uit een woning aan de Boomweidelaan in Schore gehaald omdat ze te veel koolmonoxide hadden ingeademd. De slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De melding kwam rond 21.30 uur binnen bij de ambulancedienst, die twee ambulanceteams en een traumahelikopter richting de woning op Zuid-Beveland stuurden. In de woning gingen de koolmonoxidemelders af, daarom werd ook de brandweer van Kapelle opgeroepen.

De ambulanceteams hebben zich over de vier slachtoffers ontfermd en ze naar het ziekenhuis vervoerd. De traumahelikopter hoefde niet te landen en maakte rechtsomkeert. Ondertussen was de brandweer begonnen met het uitgebreid ventileren van de woning. Anderhalf uur na de eerste melding konden de brandweerlieden terugkeren naar de kazerne.

Hoe de koolmonoxide vrij kon komen is volgens de brandweer nog niet bekend.

Koolmonoxide

Koolmonoxide (CO) wordt door de brandweer vaak als sluipmoordenaar bestempeld: het is niet te zien of te ruiken maar kan ernstige schade veroorzaken. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 mensen aan koolmonoxidevergiftiging, een paar honderd belanden in het ziekenhuis. Vaak komt dat doordat er verkeerd gestookt wordt of geisers en cv's verkeerd geïnstalleerd zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement