Volledig scherm
© Thinkstock

Vier Bevelandse gemeenten werken samen aan internet in buitengebied

KAPELLE - Veel mensen in het Zeeuwse buitengebied hebben nog steeds geen snelle internetverbinding. Om daar verandering in te brengen in de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle en Reimerswaal, gaat een werkgroep op zoek naar een gezamenlijke oplossing.

Dit gebeurt naar aanleiding van een subsidieregeling die Provincie Zeeland in het leven heeft geroepen. Die stelt per adres in het buitengebied honderd euro beschikbaar voor de aansluitkosten van breedband internet. Deelnemende gemeenten vullen dat aan met hetzelfde bedrag.

Werkgroep

In Kapelle zijn er bijvoorbeeld 200 adressen die geen snel internet hebben. 79 daarvan willen deelnemen aan dit project. Maar dat zijn er niet genoeg om een aanbieder te vinden, die voor het beschikbaar gestelde bedrag straalzenders en antennes wil plaatsen in de gemeente.

Daarom is er een werkgroep samengesteld met vertegenwoordigers van Impuls Zeeland, ZLTO, VEKABO, Recron, Borsele en Reimerswaal. Zij doen onderzoek naar mogelijkheden voor een gezamenlijke deal met de gemeenten Borsele, Reimerswaal, Goes en Kapelle. Eerder is namelijk gebleken dat het voor aanbieders pas interessant wordt vanaf minimaal 200 tot 250 aansluitingen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement