Volledig scherm
De Willemsstraat in Kloetinge. © Harmen van der Werf

Verwarde man Kloetinge blijft nog twee weken in hechtenis

MIDDELBURG - De verwarde man die in de nacht van donderdag op vrijdag is aangehouden omdat hij voor onrust zorgde op een dak blijft langer vastzitten. De man (25) is maandag voorgeleid voor de rechter om zijn daden en redenen hiervoor te verklaren. Er was een dag langer nodig om tot een beslissing te komen: dinsdag is bekend geworden dat de man nog veertien dagen in hechtenis blijft. Dit omdat hij onder andere verdacht wordt van bedreiging.

Volgens het Openbaar Ministerie zat de man op de woning van zijn ouders waar hij met hen woont. Die nacht heeft hij zijn ouders, een ander persoon (vermoedelijk een buurtbewoner) en twee agenten bedreigd met een groot vleesmes. Omdat de agenten gedurende de avond een keer klem zijn gezet door hem is nog niet zeker of het OM dit zal behandelen als poging tot doodslag of bedreiging.

Of de man, zoals omstanders beweerden, een psychose had op het moment van dit incident durft het Openbaar Ministerie nog niet te bevestigen. De zaak wordt nog door hen onderzocht, dat kan nog enkele maanden duren.

In been geschoten

Iets na middernacht kreeg de politie een melding dat er een verwarde man met een steekwapen op het dak zou zitten van een woning in de Willemsstraat in Kloetinge. De politie kwam ter plaatse en heeft op verschillende manieren geprobeerd hem van het dak te krijgen. Verschillende pogingen van buurtbewoners en een bemiddelaar van de politie om de man overtuigen naar beneden te komen bleken tevergeefs, de man bleek niet voor rede vatbaar.

Hierna is volgens protocol van de politie pepperspray gebruikt en zijn waarschuwingsschoten gelost. Ook dit mocht niet baten. Uiteindelijk zat er niets anders op dan de man gericht in zijn been te schieten. Toen de man tegen twee uur 's nachts beneden was, is hij aangehouden voor bedreigingen van de omstanders en de politie en is hij naar het ziekenhuis gebracht.