Volledig scherm
Het Banjaardgebied © Google streetview

Vernieuwing Banjaardgebied begonnen

KAMPERLAND - Het Banjaardgebied bij Kamperland krijgt een flinke oppepper. Gedeputeerde Carla Schönknecht en wethouder Anja Slenter van de gemeente Noord-Beveland verrichtten vandaag de openingshandeling van de werkzaamheden.

De vernieuwing is het eerste project van de Kustvisie dat concreet wordt uitgevoerd. De parkeerplaats krijgt een aantrekkelijke uitstraling, er komt een belevingsroute richting het strand en de vind- en zichtbaarheid worden sterk verbeterd. Omdat De Banjaard is opgenomen als aandachtsgebied in de Zeeuwse Kustvisie, heeft de provincie een subsidie kunnen verstrekken. Het geld komt onder meer uit de Regio Deal die vorig jaar met het Rijk is gemaakt.

Onderdeel van de werkzaamheden zijn de aanleg van een grote trap en looproute door het gebied, waarbij voetgangers en fietsers beter van elkaar gescheiden worden. Hierdoor verbetert ook de toegankelijkheidvoor rolstoelen, kinderwagens en bolderkarren. Naast de looproute worden onder meer ook diverse zitelementen aangebracht, evenals een volwaardige toiletunit en een een 360 graden-verrekijker. Verder wordt gewerkt aan de vindbaarheid van het gebied door aanpassing van bewegwijzering en zichtbaarheid, onder andere door het aankleden van de rotondes die toegang geven tot de Banjaard.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement