Volledig scherm
Bas. © Wilfred van Oosten

Vermiste hond Bas dood gevonden, jongen uit Yerseke strijkt vindersloon van 5.000 euro op

KRABBENDIJKE - De vermiste hond Bas uit Krabbendijke is dood gevonden. Het lichaam van het beest werd donderdagavond aangetroffen in een sloot. De vinder, een jongen uit Yerseke, strijkt 5.000 euro vindersloon op.

Eigenaar Wilfred van Oosten loofde de beloning uit nadat hij Bas vorige week was kwijtgeraakt. Van Oosten, die schoten had gehoord, vermoedde dat zijn hond was doodgeschoten, vertelde hij. De jongen uit Yerseke was doelgericht op zoek naar Bas, zegt Van Oosten. ,,Hij heeft hem gevonden, in een sloot die grenst aan het land van mijn buurman.” 

Van Oosten is in het buitenland, maar kreeg van zijn broer foto's toegestuurd. ,,Hij lag erbij alsof hij daar gedumpt was. Er was wat riet en gras overheen gelegd. En hij heeft een verwonding die lijkt op een kogelgat.” Om daar zekerheid over te krijgen, wordt Bas naar het Forensisch Instituut in Utrecht gebracht. ,,De uitkomsten van zo'n onderzoek zijn rechtsgeldig als ik aangifte doe", zegt Van Oosten. En dat is hij zeker van plan als Bas vermoord blijkt, geeft de eigenaar aan.

Volledig scherm
In deze sloot werd Bas gevonden. © Wilfred van Oosten

Bekijk hier een eerder interview met eigenaar Van Oosten:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement