Volledig scherm
De bibliotheek in Yerseke. © Joeri Wisse

Verkoop bibliotheekpand Yerseke valt tegen voor gemeente Reimerswaal

YERSEKE - Alleen de Hervormde Gemeente heeft interesse in het leegstaande bibliotheekpand aan de Paardenmarkt in Yerseke. De gemeente Reimerswaal besloot het pand, dat een WOZ-waarde van 466.000 euro heeft, via een openbare inschrijving te verkopen. De Hervormde Gemeente was echter de enige partij die vorige week dinsdag een bod uitbracht.

En dat bod is veel te laag, vindt het college van B&W. "Wij zijn niet bereid het object tegen de geboden prijs te verkopen, omdat er geen sprake is van een economisch aanvaardbare aanbieding. De geboden prijs wijkt daarvoor teveel af van de getaxeerde marktwaarde", laat wethouder Izak Vogelaar aan de gemeenteraad weten.

Verenigingsgebouw

De dorpskerk ligt op vier meter afstand van de bibliotheek. Het pand zou met de kerk kunnen worden verbonden en dienst doen als verenigingsgebouw, ter vervanging van De Haven. Een vergevorderd plan voor een aanbouw, met daarin onder meer een nieuwe toiletgroep, zou daarmee overbodig worden.

De gemeente heeft de deur nog niet helemaal dichtgegooid. "Wij zijn van oordeel dat de plannen die de Hervormde Gemeente Yerseke heeft met het gebouw een maatschappelijke meerwaarde kunnen opleveren voor de kern Yerseke. Om die reden hebben wij de inschrijver uitgenodigd voor nadere onderhandelingen", aldus Vogelaar.