Volledig scherm
De hulpdiensten zijn zondagavond massaal uitgerukt voor een vermist persoon bij het strandje bij Wemeldinge. © Ginopress

Verdronken zwemmer gevonden na grote zoekactie bij Wemeldinge

VIDEOWEMELDINGE - Bij Wemeldinge is zondagavond laat een grote zoekactie op touw gezet voor een vermiste zwemmer in de Oosterschelde. Die werd rond 23.00 uur gevonden. De man was niet bij kennis en is gereanimeerd maar dat mocht niet meer baten.

Twee mannen waren gaan zwemmen bij Wemeldinge, maar één van hen kwam niet terug aan wal. De melding kwam rond 21.45 uur binnen bij het kustwachtcentrum. De identiteit van de beide mannen is nog niet bekend. Hoe de verdronken man in problemen is geraakt wordt nog onderzocht.

Drie reddingsboten van de KNRM, de reddingsbrigade, een helikopter, brandweerboot van Stavenisse en de politie werden ingezet om de man te vinden. De kustwacht had aan de hand van de stroming en het getij berekend in welk gebied moest worden gezocht. De eenheden zijn begonnen tussen Wemeldinge en Kattendijke, in verband met de zwakke uitgaande stroming. 

De vermiste zwemmer werd rond 23.00 uur gevonden. De drenkeling werd gespot door de reddingshelikopter en uit het water gehaald door reddingsboot Dorus Rijkers. De man is gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De hulpdiensten zijn rond 23.20 uur teruggekeerd naar hun posten. 

Ginopress maakte een video van de zoekactie:

Volledig scherm
Zwemmer vermist bij Wemeldinge © Nederlandse Kustwacht