Door onder meer de golfslag van passerende oceaanreuzen is de bodem van de Westerschelde bij Bath voortdurend in beweging. Wat hier te zien is, zijn losgebroken stukken veen die bij vloed aanspoelen op de slikken.
Volledig scherm
PREMIUM
Door onder meer de golfslag van passerende oceaanreuzen is de bodem van de Westerschelde bij Bath voortdurend in beweging. Wat hier te zien is, zijn losgebroken stukken veen die bij vloed aanspoelen op de slikken. © Leo den Heijer

Verdronken dorp Oud-Rilland dreigt voorgoed ten onder te gaan

BATH - In rap tempo verdwijnen de resten van het verdronken dorp Oud-Rilland in de vaargeul van de Westerschelde. Archeologisch onderzoek en de aanleg van acht strekdammen moeten de overblijfselen veiligstellen.

0 reacties

 1. Vijf partijen tegen Weststrate: geheim besluit is wél rechtsgeldig
  PREMIUM
  VIDEO

  Vijf partijen tegen Weststrate: geheim besluit is wél rechtsgel­dig

  KRUININGEN - Marien Weststrate heeft wel degelijk de kans gehad om zijn zegje te doen tijdens een besloten vergadering van vorige week. Dat valt op te maken uit vrijgegeven videobeelden (zie onder). De griffier en vijf van de zes fracties van de Reimerswaalse gemeenteraad weerspreken de beweringen van Weststrate dat het besluit ‘niet integer en ordentelijk’ is genomen en daarom vernietigd zou moeten worden.
 1. Milan Vader treedt in de voetsporen van Patrick Tolhoek
  Play

  Milan Vader treedt in de voetsporen van Patrick Tolhoek

 2. Voormalige PSD-boot Koningin Emma keert terug in Zeeland
  Play

  Voormalige PSD-boot Koningin Emma keert terug in Zeeland