De Kapelse huisartsen Eline Schrier en Henk Bakx van Huisartsenpraktijk Bruëlis. Zij werken samen met hun collega’s van praktijk De Jonge en Van der Wel en zorginstelling Cederhof aan de digitale toedieningsregistratie van medicijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kapelse huisartsen Eline Schrier en Henk Bakx van Huisartsenpraktijk Bruëlis. Zij werken samen met hun collega’s van praktijk De Jonge en Van der Wel en zorginstelling Cederhof aan de digitale toedieningsregistratie van medicijnen. © Johan van der Heijden

Veiliger en beter medicijnen toedienen; Kapelle heeft Zeeuwse primeur met app

KAPELLE - Voortaan geen geklooi meer met papieren, en soms achterhaalde, medicijnenlijstjes. In plaats daarvan werken ze in Kapelle nu met een digitale toedieningslijst. Die is altijd up to date. ,,Het is een primeur voor Zeeland”, zegt huisarts Henk Bakx: ,,En het is echt stukken veiliger.”

 1. Hoe visboer Leendert van der Kuijl (29) dominee werd in Waarde. ‘Ik werk nu met levende vissen’
  PREMIUM
  portret

  Hoe visboer Leendert van der Kuijl (29) dominee werd in Waarde. ‘Ik werk nu met levende vissen’

  Had dominee Leendert van der Kuijl (29) tien jaar geleden gevraagd hoe hij zijn toekomst zag. Waarschijnlijk was hij over de viswinkel in Hendrik-Ido-Ambacht begonnen, waar hij binnenkort mede-eigenaar van zou worden. Of over het gezin dat hij met zijn vrouw Enike zou stichten. Tot God doordrong in zijn leven en alles anders werd. Sinds deze week is hij dominee van de Gereformeerde Gemeente in Waarde. ,,Wat ik in de winkel deed had alles met dode vis te maken. Nu werk ik met levende vissen.”
 2. Het kleine Bath durft groots te dromen: ‘De wallen van het fort moeten weer terugkomen’
  PREMIUM

  Het kleine Bath durft groots te dromen: ‘De wallen van het fort moeten weer terugkomen’

  BATH - Een Bevelands minidorpje van zo’n honderd inwoners dat op een mooie dag een veelvoud aan toeristen en recreanten verwelkomt? Dat kan alleen over Bath gaan. De meeste bezoekers vergapen zich op de dijk aan de grote zeeschepen die zich door het Nauw van Bath wurmen. Als het aan de inwoners ligt is er straks ook aan de andere kant van de dijk heel wat moois te zien en te beleven. Het dorpje, ooit gebouwd als zeefort, moet haar wallen weer terug krijgen en het startpunt worden van twee wandelroutes door bijzondere natuurgebieden.