Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Guido van der Heijden

'Veelpleger uit Goes moet aan zijn verslavingen werken'

MIDDELBURG - Een ISD-maatregel. Dat zou de veertigjarige Goesenaar R. T. volgens de officier van justitie in Middelburg opgelegd moeten krijgen. Twee jaar in een instelling voor veelpleger om daar aan zijn verslavingen te werken. Want evenals een aantal eerder keren ging het op 18 augustus dit jaar weer eens mis en belandde T. in een vechtpartij.

T. had last van de mensen die een paar deuren verder van hem woonden. Hun hond poepte de tuin vol, ze gooiden een ruit bij hem in en besmeurden zijn voordeur. Toen hij er iets van zei nam de 'terreur' alleen maar toe. Op de bewuste dag stond plots de buurman plus twee kleerkasten voor zijn deur en kreeg hij een stomp in zijn gezicht. Kort daarna zag hij de buurman lopen, vloog op hem af en mishandelde hij hem.

Een week later was het opnieuw raak. T. fietste bij een supermarkt en werd daar door een plaatsgenoot van zijn fiets getrapt. Althans, in de lezing van T. Er ontstond een vechtpartij waarbij ook T. zich niet onbetuigd liet. Het slachtoffer had een andere lezing: T. was begonnen met meppen en niet andersom.

,,Vervelende feiten en iedere keer is het een ander die de schuld heeft'', zei de officier.

Uitspraak 23 december.