Volledig scherm
© ThinkStock

Veel animo voor woningbouwkavels aan Van Dusseldorpstraat in Goes

GOES- De gemeente Goes hoopt medio volgend jaar de eerste woningbouwkavels aan de Van Dusseldorptraat uit te geven. Volgens wethouder Derk Alssema is er al veel belangstelling.

Het gaat om het perceel waar tot enkele jaren geleden het Goese Lyceum stond. Op een deel ervan wordt op dit moment een nieuw medisch centrum uit de grond gestampt, de rest is bestemd voor woningen. Woningcorporatie RWS bouwt er twintig huurhuizen. Verder komen er zes tot acht levensloopbestendige woningen en acht tot tien huizen in de vrije sector. Voor die laatste kavels hebben al veel mensen zich ingeschreven bij de gemeente. Het college heeft deze week ingestemd met het bestemmingsplan dat de komst van de woningen mogelijk moet maken. Het wordt binnenkort ter inzage gelegd. 

Op het perceel staat ook nog de oude Van Dusseldorpmavo, dat deel uitmaakte van het Goese Lyceum. Het karakteristieke pand heeft weliswaar geen beschermde status, maar de gemeente wil het liever niet slopen. Daarom is het te koop gezet. Alssema verwacht dat er binnenkort duidelijkheid is over mogelijke kopers. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement