Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Van Hattumhuis Ellewoutsdijk wacht renovatie

ELLEWOUTSDIJK - Met een nieuwe keuken, uitbouw en flink wat liters verf moet dorpshuis Van Hattumhuis in Ellewoutsdijk er weer twintig jaar tegenaan kunnen. De gemeenteraad van Borsele moet zich er nog over buigen.

Het afgelopen jaar is in overleg met stichting Van Hattumhuis en de beheerders een plan gemaakt voor het opknappen van het dorpshuis. De renovatie gaat ruim 187.000 euro kosten. Om de financiering helemaal rond te krijgen heeft het dorpshuis nog verschillende subsidies nodig: in totaal 30.000 euro. Dat geld moet via fondsen binnenkomen.

Wethouder Ad Schenk heeft er het volste vertrouwen in dat het geld er komt. ,,Bij de renovatie van het dorpshuis in 's-Gravenpolder hebben we min of meer hetzelfde traject doorlopen." Het Van Hattumhuis is een druk bezet dorpshuis, maar gedateerd. Het pand is volgens de wethouder hard toe aan een opknapbeurt. ,,De keuken en grote zaal zijn flink gedateerd." Een groot deel van het budget, ongeveer 137.000 euro, gaat in een verbouwing en nieuwe keuken zitten. Een nieuwe keuken vraagt om een uitbouw. Daarin worden meteen de sanitaire voorziening, zoals de toiletten meegenomen. Want ook die zijn verouderd. Ook de grote zaal krijgt een metamorfose. Daar komen nieuwe kozijnen in, voor meer lichtinval. Verder krijgt het pand een nieuwe laag verf.

Fondsen

De resterende 50 mille is nodig voor nieuw meubilair en de inrichting van de keuken. Een deel van het budget draagt de stichting Van Hattumhuis bij via fondsen. Daarnaast wordt het onderhoudsbudget aangesproken, aangevuld met geld dat over was van de verbouwing van het dorpshuis in Driewegen.

Voorstel aan de raad is het aanvragen van een financiering voor twintig jaar. De raad moet het krediet voor de verbouwing nog goedkeuren. Bij akkoord moet de renovatie na de bouwvak starten. Het dorpshuis in Ellewoutsdijk is niet het eerste dat de gemeente Borsele aanpakt. Driewegen, 's-Gravenpolder en Nisse gingen voor. 's-Heer Abtskerke is overgedragen aan een stichting en het dorpshuis in Nieuwdorp staat nog op de planning.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement