Volledig scherm
Het ontwerp van de derde en laatste woontoren van De Zaete in Yerseke. Links is het onthaal te zien. Aan de Oosterscheldekant komt een restaurant met terras aan het water. © Carédo Comfortwonen

'Uitgeklede' Zaete in Yerseke is raadslid Jumelet een doorn in het oog

YERSEKE -  Een aanlegsteiger bij De Zaete in Yerseke is geen reële optie, een wandelpromenade naar de oesterputten veel te duur en  het is aan de exploitant van het toekomstige 'onthaal' of bussen met toeristen en bruiloftsfeestjes welkom zijn.  Andries Jumelet is zéér teleurgesteld over antwoorden van het Reimerswaalse college van B&W.

Het ChristenUnie-raadslid stelde hen enkele weken geleden vragen naar aanleiding van een artikel in de PZC. Daarin vertelde Sven Lavrysen van Carédo Comfortwonen, ontwikkelaar van de derde en laatste woontoren, over de invulling van het 'onthaal'.  Omwille van de rust van de bewoners zullen daar volgens Lavrysen geen bruiloften en partijen plaatsvinden.

Quote

Jammer dat je als vragend raadslid als een snotaap wordt wegge­stuurd

Andries Jumelet, ChristenUnie

Dat was tegen het zere been van Jumelet, die vindt dat voor alles wat in het afgebroken dorpshuis plaatsvond, ook in het onthaal ruimte moet zijn. Het college stelt dat feestjes en het ontvangen van bussen met toeristen 'commerciële activiteiten' zijn die 'toebehoren aan de exploitant'. Beloftes dat in het onthaal een volwaardig dorpshuis  terug zou komen, zoals Jumelet beweert, zijn volgens het college nooit gedaan. Het raadslid voelt zich bedot en gaat een motie indienen om het college terug te fluiten. 

Beledigend

Jumelet  noemt de antwoorden 'beledigend', zo is de steiger volgen het college 'geen reële optie' omdat de Oosterschelde bij De Zaete droogvalt bij laag water. ,,Alsof ik niet zou weten dat er weinig water staat met laag water. Wel weet ik dat er tijhavens zijn waar je met een boot in kan aanmeren vanaf half met vloed tot aan half tij met eb", reageert hij. ,,Jammer dat je als vragend raadslid als een snotaap wordt weggestuurd."

Volledig scherm
Het oude dorpshuis De Zaete. © Izaäk Verkeste
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement