Bezoekers kunnen tijdens Stoompluimen in de Pluimweide in Hoedekenskerke meerijden met een modelbouw stoomtrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers kunnen tijdens Stoompluimen in de Pluimweide in Hoedekenskerke meerijden met een modelbouw stoomtrein. © aa

Uitbreiding De Buffer start nog deze winter

HOEDEKENSKERKE - Alsof een rijdend treinstel De Buffer binnen komt rijden. Dat is de ultieme droom van stichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) voor de eetgelegenheid op het eindpunt in Hoedekenskerke. Nog dit jaar start daar de uitbreiding van de horecavoorziening. Of het met dat treinstel gaat lukken hangt van de financiering af.

De gemeente Borsele stelt 250.000 euro beschikbaar voor de uitbreiding van De Buffer, waar voormalig SGB-voorzitter Rinus de Bart de kar trekt. ,,Doordat we zoveel mogelijk in eigen beheer doen, houden we de kosten beperkt. Naar verwachting gaat de verbouwing zo’n 200.000 euro kosten.” Dan is het plan met het treinstel nog niet gerealiseerd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronaregels bij woonzorgcentrum in Goes
    PREMIUM

    Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronare­gels bij woonzorg­cen­trum in Goes

    GOES - De laatste wens van een echtpaar om elkaar nog één keer in Goes te zien voordat de man zou sterven, mondde woensdagavond uit in een fikse ruzie. Stichting Ambulance Wens Nederland beschuldigde woonzorgcentrum Rehoboth van onmenselijk handelen, omdat een cliënt geen afscheid mocht nemen van haar stervende man. Zorgkoepel Cedrah, waaronder Rehoboth valt, zegt dat Ambulance Wens leugens verspreidt.