Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers kunnen tijdens Stoompluimen in de Pluimweide in Hoedekenskerke meerijden met een modelbouw stoomtrein. © aa

Uitbreiding De Buffer start nog deze winter

HOEDEKENSKERKE - Alsof een rijdend treinstel De Buffer binnen komt rijden. Dat is de ultieme droom van stichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) voor de eetgelegenheid op het eindpunt in Hoedekenskerke. Nog dit jaar start daar de uitbreiding van de horecavoorziening. Of het met dat treinstel gaat lukken hangt van de financiering af.

De gemeente Borsele stelt 250.000 euro beschikbaar voor de uitbreiding van De Buffer, waar voormalig SGB-voorzitter Rinus de Bart de kar trekt. ,,Doordat we zoveel mogelijk in eigen beheer doen, houden we de kosten beperkt. Naar verwachting gaat de verbouwing zo’n 200.000 euro kosten.” Dan is het plan met het treinstel nog niet gerealiseerd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkelder onder kerk in Rilland
    PREMIUM
    video

    Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkel­der onder kerk in Rilland

    RILLAND - ,,Is dit alles?” De verbazing over de afmetingen van de stookkelder onder de Bathsewegkerk is groot wanneer Jap Goedbloed (82) de stalen trap afdaalt. Op de keldervloer staat nu een laag vies water. Tussen de rommel springen kikkers weg. ,,Hier moeten de matrassen gelegen hebben waarop we sliepen. De ruimte was toen nog kleiner, want er stond ook nog een grote kachel in.” ,,Heel gek, in mijn herinnering was hier een raam...”, zegt zijn broer Henk, turend naar een blinde muur.