Volledig scherm
Foute Sinterklaasfeest bij café 't Klompekot. © Johan Van Der Heijden

Uitbater café 't Klompekot drie maanden na de heropening: ‘Onvoorstelbaar hoe goed het loopt’

OVEZANDE - Geen warme chocomel en cadeautjes uitpakken met familie, maar een biertje drinken en uit je dak gaan met vrienden. Zo’n 450 mensen vierden zaterdag hun eigen versie van een  heerlijk avondje in een feesttent bij café 't Klompekot. Al twee weken geleden was het evenement stijf uitverkocht. Uitbater Gerard Nagelkerke: ,,Ik had makkelijk nog 100 kaarten kunnen verkopen.”

Nagelkerke heeft samen met z'n vriendin Peon drie maanden geleden het beroemde café in de polder na anderhalf jaar leegstand overgenomen. ,,Onvoorstelbaar hoe goed het loopt.” En dan heeft hij het niet alleen over het Sinterklaasfeest. ,,We zijn ook begonnen met het serveren van eten, een combinatie van Thaise en Hollandse gerechten. Dat slaat erg aan, bij mensen uit de buurt, maar ook bij werknemers uit het Sloegebied.”

Buren

Volgens Nagelkerke leent het kleine eetcafeetje zich perfect voor grote feesten. ,,Op het parkeerterrein heb ik ruimte voor een grote tent neer te zetten. Je bent hier niemand tot last. De dichtstbijzijnde buren wonen honderd meter verderop en die zijn hier ook regelmatig te gast.” Het eerstvolgende evenement is een nieuwjaarsbal. ,,We gaan weer een beetje muziek in de gemeente brengen. Voor carnaval heb ik zanger André Pronk geboekt en in april houd ik een Braziliaans feest, compleet met dansers en zand in de tent.”

De Bevelandse horecaman stond al in heel wat zaken achter de toog, waaronder De Kroon in 's-Heerenhoek en Flora in Goes. ,,Ook heb ik in het buitenland zaken gehad, waaronder in België, Spanje en Thailand, waar ik Peon heb leren kennen. Over vijf jaar willen we daar terug naar toe. Dan ben ik 67, een mooie leeftijd om het wat rustiger aan te doen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement