Volledig scherm
Heinkenszandseweg © Google Maps

Tweede ronde isolatie verkeersherrie in Borsele

HEINKENSZAND - Borsele start met een tweede ronde om woningen beter te beschermen tegen verkeerslawaai. Op zes plekken in de gemeente staan huizen die daar (misschien) voor in aanmerking komen. 

Daarvoor worden nieuwe geluidsmetingen gedaan. Woningen waarbij veel sprake was van verkeerslawaai in de huiskamers zijn in het verleden al aangepakt in Borsele. Dat is gebeurd door de gevels en ramen beter te isoleren. 

Borsele gaat nu kijken naar de B-categorie. De woningen die bij de vorige ronde niet in aanmerking kwamen voor gesubsidieerde isolatie omdat ze minder urgent waren. Deze woningen staan aan de Heinkenszandseweg, Postweg, Molendijk, 's-Heerenhoeksedijk, Nissestelle en Clara's Pad. Allemaal wegen waar 50 kilometer of harder gereden mag worden. 

Deze woningen staan op deze lijst omdat destijds was vastgesteld dat er sprake was van verkeerslawaai. ,,Maar inmiddels is er veel veranderd'', zegt wethouder Conny Miermans. ,,Meestal is het drukker geworden, soms stiller. Dat hangt er ook van af of het verkeer moet optrekken en afremmen.'' 

Daarnaast hebben bewoners in de tussentijd vaak ook zelf allerlei verbeteringen aangebracht aan hun woningen. Daarom worden op alle locaties nieuwe geluidsmetingen gedaan en wordt ook binnenshuis gemeten om te kijken of er sprake is van teveel verkeerslawaai. Als dat het geval is, komende de eigenaren in aanmerking voor isolatie.