Volledig scherm
Het dijkhuisje in Wissenkerke. © Melita Lanting

Tweede leven voor dijkhuisje Wissenkerke

WISSENKERKE - Het was altijd het huisje van de dijkwakers. Een uitvalsbasis voor de mannen die tijdens hevige stormen waakten over de stevigheid van de dijken. Nu mag het Nationaal Park Oosterschelde het gebruiken als informatiepunt.

Hoewel het huisje op de dijk bij Wissenkerke nog steeds tijdens zware westerstormen dienst doet als uitvalsbasis voor de dijkbewaking, heeft het verder zijn functie grotendeels verloren. En dus zijn Waterschap Scheldestromen en Nationaal Park Oosterschelde een samenwerking aangegaan. Het huisje kan gebruikt worden als uitvalsbasis voor activiteiten van het Nationaal Park en zowel binnen als buiten is informatie te vinden over de omgeving.

Informatiepaneel

„We hebben binnen een grote tafel staan met daarop een kaart waarop de gids dingen kan aanwijzen’’, vertelt Wilco Jacobusse, voorlichter van het Nationaal park Oosterschelde. ,,En er staat een grote kast met allerlei voorwerpen die in de omgeving van het huisje gevonden zijn.’’ Aan de buitenkant is een informatiepaneel op de luiken voor de ramen geschroefd. Dat kunnen mensen lezen als het huisje niet open is. „Want in verband met vandalisme is de informatie binnen alleen te bekijken als een gids in het huisje is.’’ Het huisje is het tweede stenen gebouwtje dat het Nationaal Park Oosterschelde kan gebruiken als informatiepunt. Bij de Heerenkeet in Moriaanshoofd is in het voormalige weeghuisje ook een informatiepunt ingericht.

  1. Medewerkers van Nummer 9 in Goes zitten tijdelijk aan de overkant van de straat

    Medewerkers van Nummer 9 in Goes zitten tijdelijk aan de overkant van de straat

    GOES - Klanten van Nummer 9 in Goes moeten sinds kort aan de overkant van de straat zijn. Het eigenlijke pand van de cadeaushop annex lunchroom, aan de Lange Vorststraat, wordt verbouwd en uitgebreid om de komst van de mensen van bakkerij Jikkemiene uit Nisse mogelijk te maken. ,,Het is een spannende tijd'', zegt unitmanager Marianne van Hekke. ,,Maar de medewerkers zijn heel blij dat ze straks in een mooi nieuw pand mogen werken.''