Parc Ganuenta in Colijnsplaats, gezien vanaf de zeedijk, mei 2020.
Volledig scherm
Parc Ganuenta in Colijnsplaats, gezien vanaf de zeedijk, mei 2020. © PZC

Tweede appartementengebouw verrijst op Parc Ganuenta bij Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Op Parc Ganuenta bij Colijnsplaat verrijst een tweede appartementengebouw. Maar om dat te mogen bouwen, moet eigenaar en ontwikkelaar Evert van de Beek wel wat andere plannen laten varen.

Het nieuwe appartementengebouw bestaat uit twaalf appartementen die bedoeld zijn om te verhuren aan vakantiegangers. Maar het mag niet ‘zomaar’ gebouwd worden.

Dat komt omdat het hoger wordt dan is toegestaan en omdat met twaalf appartementen extra de limiet wordt overschreden. Om dat te compenseren, is Van de Beek bereid om de bouw van twee grote groepshuizen te laten vervallen. Daarnaast zal de bestaande parkeerplaats worden verplaatst en aangekleed worden met meer groen dan nu het geval is.

Tien jaar onderweg

Het gemeentebestuur wil in principe meewerken aan de nieuwbouw. Voordat het gebouw er staat, moet nog wel een omgevingsprocedure worden doorlopen.

Parc Ganuenta is al sinds 2010 in ontwikkeling. Sindsdien zijn ieder jaar een paar recreatiewoningen gebouwd en vorig jaar werd het eerste appartementengebouw afgerond. Het Raadhuis heet dat, met negen appartementen verdeeld over drie verdiepingen.