Volledig scherm
Burgemeester Huub Hieltjes bij één van de twee nieuwe fietsoplaadzuilen in Wemeldinge. © Marcelle Davidse

Twee nieuwe oplaadzuilen voor fietsers in Wemeldinge

WEMELDINGE - Het moet voor fietsers aantrekkelijker worden om langs en door  Wemeldinge te fietsen. Daarvoor heeft de gemeente Kapelle onder meer twee oplaadzuilen voor e-bikes geplaatst langs de fietsroutes.

De oplaadpalen staan bij de Postbrug aan de Westelijke Kanaalweg en bij fietsknooppunt 51, ook wel bekend als de duikbril, het entreepunt van Nationaal Park Oosterschelde (NPO) aan de Steldijk. Om Wemeldinge toegankelijker te maken voor fietsers is de knooppuntenroute iets omgelegd. Die loopt nu langs de Maartenskerk, zodat de parkeerplaats bij die kerk gebruikt kan worden als start-en eindpunts voor fietsers.

Bankjes

De nieuwe oplaadzuilen bieden gelegenheid aan vier fietsen om tegelijk stroom te ‘tanken'. Met een druk op de groene knop loopt de lader een uur lang. En ook nog eens gratis. Bij de oplaadpunten staan tevens informatieborden, borden en bankjes. En natuurlijk rekken om de fiets tegenaan te zetten. 

Die laatste voorzieningen heeft Kapelle vorig jaar al laten plaatsen. Voor volgend jaar staat er nog een nieuw entreepunt van NPO op het programma. Die zou volgens burgemeester Huub Hieltjes dichtbij de haven geplaatst worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement