Volledig scherm
De nieuwbouw van Zeeuwse Gronden aan de Burgemeester Sinkelaan in Yerseke is opgeleverd. © Joeri Wisse

Twee nieuwe locaties voor Zeeuwse Gronden op de Bevelanden opgeleverd

YERSEKE - Twee gloednieuwe woongebouwen van Zeeuwse Gronden op de Bevelanden zijn onlangs opgeleverd. In Yerseke verhuizen vijftien cliënten over anderhalve week naar hun nieuwe woning; de nieuwbouw in Goes wordt twee maanden later betrokken.

Zeeuwse Gronden is ruim tien jaar geleden opgericht in Zeeuws-Vlaanderen. De organisatie biedt woonruimte en begeleiding aan mensen met een psychiatrische ziekte. De eerste locatie op de Bevelanden was in Ovezande, in 2017 nam Zeeuwse Gronden een door Gors verlaten woongroep in Kruiningen over.

De nieuwe locatie in Yerseke staat aan de Burgemeester Sinkelaan, op de oude plek van bejaardencomplex Bosburg. Aan de kant van de Damstraat heeft R&B Wonen huurwoningen voor jongeren gebouwd. De sleutels zijn deze week aan de huurders overhandigd.

In Goes huurt Zeeuwse Gronden van RWS. Bouwbedrijf Fraanje leverde het gebouw, dat op het oude terrein van Huize Den Berg is verrezen, deze week op. Pas in de derde week van januari zullen de 24 appartementen in gebruik worden genomen door cliënten van Zeeuwse Gronden.

Volledig scherm
In Goes is de nieuwbouw inmiddels opgeleverd. © Mechteld Jansen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement