Volledig scherm
© Frans Bosscha

Twee aanhoudingen na levensgevaarlijke achtervolging over Zeeuwse wegen

ARNEMUIDEN - Het leek wel een scene uit de actiefilm The Fast and the Furious, gisteren op de A58 en andere Zeeuwse wegen. Maar de wilde achtervolging tussen de politie en twee verdachten van een diefstal was bloedserieus. Een agent die ternauwernood een aanrijding kon ontwijken, doet aangifte van poging tot doodslag. Dat meldt de politie vandaag.

Woensdagmiddag rond 15.20 uur zagen agenten een personenauto staan waarvan bekend was dat er mogelijk mensen in konden zitten die gezocht worden voor een diefstal in Limburg. De politiemensen zetten hun auto stil bij het tankstation aan de A58 ter hoogte van Arnemuiden en stapten uit voor een controle. Toen de inzittenden in de gaten kregen dat er politiemensen hun kant op kwamen, reed de bestuurder op een agressieve manier met hoge snelheid weg en reed daarbij opzettelijk bijna een van de agenten aan. Die kon nog net opzij springen. Daarop werd een achtervolging ingezet. Een van de agenten sloeg met zijn wapenstok tegen de voorruit van de auto, die daardoor beschadigde.

De achtervolging ging tot de Vierwegen over de A58. De verdachten namen de afrit in de richting van ’s-Gravenpolder en reden vervolgens binnendoor via Kapelle in de richting van Hansweert en de Vlakebrug. Tijdens de achtervolging bracht de chauffeur van de auto andere weggebruikers meerdere keren in gevaar door bijvoorbeeld over de vluchtstrook te gaan rijden, rechts in te halen en heel dicht op voorgangers te rijden. Dit alles ging gepaard met zeer hoge snelheden. Bij de rotonde aan de Zanddijk in Kruiningen draaide de auto de snelweg weer op en reed weer terug in de richting van Middelburg. Op een gegeven moment, ter hoogte van de afslag De Poel bij Goes, koos de bestuurder eieren voor zijn geld en zette hij zijn auto op de vluchtstrook. Hij en zijn passagier konden daarna door de politie worden aangehouden. Inmiddels waren zeven politiewagens bij de actie betrokken.

De mensen in de auto bleken inderdaad de twee verdachten voor wie door de officier van justitie in Limburg bepaald was dat zij buiten heterdaad konden worden aangehouden voor een diefstal. Het gaat om een man van 45 uit Tegelen en een vrouw van 42 uit Krefeld (D). Zij zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en zijn daar in verzekering gesteld. Ze zitten nog vast en worden gehoord. Niet alleen over de diefstal in Limburg, maar ook over alle strafbare feiten die tijdens de achtervolging zijn begaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement