EEF is één van de vele culturele evenementen op Noord-Beveland.
Volledig scherm
EEF is één van de vele culturele evenementen op Noord-Beveland. © Johan Van Der Heijden

Trots is centrale thema voor cultuurnota Noord-Beveland

WISSENKERKE - Trots op Noord-Beveland. Het zou zomaar de titel van de nog op te stellen cultuurnota van het eiland kunnen zijn. Want trots op wat er allemaal is, wordt het centrale thema.

,,Straal het uit”, zegt wethouder Pim Schenkelaars. ,,Laat zien wat we allemaal doen.” Schenkelaars kan het wel van de daken schreeuwen: er gebeurt veel op Noord-Beveland. Maar het is zaak om al die kleine en grote activiteiten met elkaar te verbinden. Als voorbeeld noemt hij het project ‘Heel het eiland speelt’, waarbij  muziekverenigingen, de muziekschool en scholen de handen hebben ineengeslagen. 

Ideeën tijdens bijeenkomsten

Daar kan de nieuwe cultuurnota een rol bij spelen. Schenkelaars wil met alle organisatoren om tafel gaan. ,,Zij kennen hun doelgroep het beste”, zegt hij. Het is de bedoeling dat vanuit deze bijeenkomsten voldoende ideeën naar voren komen voor de nog te schrijven cultuurnota.  Wanneer de bijeenkomsten zijn is nog niet bekend. Dat kan pas als de beperkende maatregelen rondom het coronavirus zijn opgeheven. Schenkelaars hoopt dat de nota nog dit najaar door de gemeenteraad kan worden besproken.