Volledig scherm
Ter illustratie © Thinkstock

Tovert de PvdA Kapelle nog een konijn uit de hoge hoed?

KAPELLE - Het lijkt er op dat er nog geen kandidaten staan te springen om de zetels van de opgestapte Kapelse PvdA-raadsleden Joyce Bommer en Cees van Ruiten over te nemen. Worden het alsnog twee van de volgenden op de kieslijst van 2014 of tovert de PvdA nog een konijn uit de hoge hoed?

"Ik heb de ledenvergadering meegedeeld dat ik het niet ga doen", meldt Annebeth Evertz desgevraagd. Het ex-Statenlid staat vijfde op de lijst, pal achter de onlangs teruggetreden Wilma Flipse. "Het ligt nu bij Wilma en mij. Ik ga het sowieso niet doen en wat Wilma doet, is aan haar. Maar het lijkt er op dat zij er niet om staat te springen. En ik had de indruk dat de volgenden op de lijst ook redenen hadden om niet enthousiast te zijn."

Goede hoop
Afdelingsvoorzitter Willem Sanderse zegt wel goede hoop te hebben dat het Kapelse pluche alsnog gevuld raakt. "Ik weet dat één kandidaat het serieus overweegt. En verder ben ik er nog niet zo zeker van dat er twee vacatures zijn. Het zou zomaar kunnen dat één van de twee vertrekkers op de beslissing terugkomt. En dan heb ik niet twee vacatures, maar slechts één."