Deelnemers moeten aan de bak. ,,Een afstand van 50 kilometer leg je niet zomaar af."
Volledig scherm
Deelnemers moeten aan de bak. ,,Een afstand van 50 kilometer leg je niet zomaar af." © Stichting Vision Baraolt

Toertocht vanuit Goes voor gezondheidszorg in Roemenië

ZIERIKZEE - Stichting Vision Baraolt houdt zaterdag 1 juni een toertocht over de Bevelanden voor het goede doel.  Deelnemers halen met het fietsen van 50, 80 of 135 kilometer geld op voor dagopvang Laura Ház in Roemenië.

Het Laura Ház is een dagopvang in de plaats Baraolt voor jongeren met een verstandelijke beperking. De toertocht heet Baraolt Challenge en is geschikt voor zowel beginnende, sportieve als getrainde fietsers. Deelnemers betalen 20 euro en krijgen daarvoor eten en drinken onderweg, plus een pastamaaltijd aan het einde van de tocht. Een wielershirt is ook inbegrepen. De eerste groep fietsers vertrekt rond 9.00 uur in Goes. De bedoeling is om gezamenlijk rond 14:00 uur te finishen op de Bergweg in Goes.

Voorzitter Sjaak Elenbaas van de Stichting Vision Baraolt heeft nu ongeveer 60 fietsers binnen. ,,Daar heb ik behoorlijk aan moeten trekken. De dag na Hemelvaart gaan er toch veel mensen op vakantie. En een afstand van 50 kilometer leg je niet zomaar even af.”

,,Het Laura Ház bestaat inmiddels 15 jaar en heeft een goede naam opgebouwd, maar worstelt nog steeds financieel om te blijven bestaan. Gezondheidszorg voor gehandicapte jongeren is alles behalve vanzelfsprekend in een land als Roemenië. Deze zorg staat nog in de kinderschoenen”, aldus Stichting Vision Baraolt.  

Aan de tocht doet onder meen grote groep leden van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Zierikzee mee.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement