Volledig scherm
© Thinkstock

Toerist, sla eens af vóór de Vlaketunnel

KRUININGEN - 'Een weekendje Reimerswaal is het helemaal.' Het zou zomaar eens de nieuwe slogan van de gemeente kunnen worden. Voor de meeste toeristen is Reimerswaal niet meer dan een lang stuk snelweg om de kust te kunnen bereiken.

Niet voor niets bungelt de gemeente onderaan in het lijstje van populairste vakantiebestemmingen in Zeeland.

Hotel

Desondanks wil Reimerswaal toeristen verleiden om vóór de Vlaketunnel af te slaan. Voor een dagje uit, of liever nog, een vakantie van enkele dagen. Dat laatste is nog best lastig. Sinds 't Klooster van Rilland omgebouwd werd tot pension voor arbeidsmigranten, heeft de gemeente geen hotel meer. Het plan om in Yerseke een hotel aan de Oosterschelde te bouwen, mislukte. De ontwikkelaar kon geen exploitant vinden.

Hotspots

Toch wil de gemeenteraad graag een hotel verwelkomen als aanvulling op de B&B's en campings, zo bleek deze week tijdens een bijeenkomst. Daarbij werd de basis werd gelegd voor een recreatiebeleid. Als het aan de raad ligt, trekt dat vooral culinaire gasten en rustzoekers. En ondanks dat het al redelijk bekende Yerseke voor de hand ligt, moet ook de rest van de gemeente niet worden vergeten.

Zo kan de historie van de strijd tegen het water, de ligging tussen de Scheldes, en het feit dat Reimerwaal hét uiencentrum van Europa is, toeristisch worden uitgebuit. Dat zal niet voor massatoerisme zorgen, maar daar heeft de raad duidelijk geen behoefte aan.