Impressie van de toekomstige appartementen boven de voormalige V&D, met een nieuw te bouwen derde laag.
Volledig scherm
Impressie van de toekomstige appartementen boven de voormalige V&D, met een nieuw te bouwen derde laag. © Bureau SALT

Tien appartementen boven voormalige V&D in Goes

GOES - Boven het voormalige pand van warenhuis V&D in Goes komen tien appartementen. De eigenaar van het gebouw hoopt dat de woningen volgende zomer kunnen worden opgeleverd.

Zes appartementen komen op de eerste verdieping, daar waar vroeger de bovenverdieping van de V&D zat, met onder meer de toiletten en de boeken en cd’s. De vier overige appartementen komen op een nieuw te bouwen tweede verdieping. Deze woningen krijgen ook een dakterras. Het gebouw heeft straks dus drie lagen. Hoewel de gemeente al heeft aangegeven in grote lijnen akkoord te kunnen gaan met het plan, moet volgens pandeigenaar en ontwikkelaar Erik van Nieuwkerk de bouwvergunning nog worden aangevraagd. Hij schat in dat de bouw vervolgens een maand of negen à tien zal duren en hoopt dat de appartementen over ruim een jaar klaar zijn. Ze zijn allemaal bedoeld voor de verkoop.

Action

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat op de benedenverdieping van het voormalige V&D-pand prijsstunter Action de deuren opende. Later volgden een slijterij (Bie de Bolle), lunchroom (De Dam) en een kledingzaak. Die laatste - het failliete Miller & Monroe - heeft overigens alweer plaatsgemaakt voor een vestiging van de Prijsmepper, waar de restvoorraden van winkels als Kruidvat en Trekpleister tegen gereduceerde prijzen worden verkocht.

De bovenverdieping staat leeg sinds V&D begin 2016 definitief de deuren sloot. Het was een bewuste keuze om daar geen winkelruimte meer van te maken. Volgens Van Nieuwkerk is er een trend gaande waarbij het aantal vierkante meters aan winkelruimte aan het afnemen is. Dat kan niet los worden gezien van de toename van het aantal aankopen via internet. ,,Daarom hebben we bijvoorbeeld ook in het voormalige winkelpand aan het Schuttershof, waarin vroeger de Schoenenreus zat, appartementen gemaakt. Die waren in een mum van tijd verkocht.’’ Deze vijf woningen worden sinds het begin van het jaar bewoond.

Lastigvallen

In de Wijngaardstraat in Goes wordt ook al een winkelpand omgevormd tot appartementen, twee zogeheten stadsappartementen in dit geval. Het gaat om het voormalige pand van boekwinkel Pelgrim. Na het sluiten van die winkel kocht woningcorporatie Beveland Wonen het gebouw aan. Dat had vooral een praktische reden. Het leidingenwerk van een nabijgelegen appartementencomplex (ook eigendom van de corporatie) loopt door het voormalige winkelpand. Steeds als de corporatie onderhoud aan die leidingen wilde uitvoeren, moest de winkelier worden lastiggevallen.

 1. Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenlandverhaal pakken we later op’
  PREMIUM

  Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenland­ver­haal pakken we later op’

  Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres uit ’s-Gravenpolder door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – ‘Waar ga je heen’. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”
 2. Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronaregels bij woonzorgcentrum in Goes
  PREMIUM

  Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronare­gels bij woonzorg­cen­trum in Goes

  GOES - De laatste wens van een echtpaar om elkaar nog één keer in Goes te zien voordat de man zou sterven, mondde woensdagavond uit in een fikse ruzie. Stichting Ambulance Wens Nederland beschuldigde woonzorgcentrum Rehoboth van onmenselijk handelen, omdat een cliënt geen afscheid mocht nemen van haar stervende man. Zorgkoepel Cedrah, waaronder Rehoboth valt, zegt dat Ambulance Wens leugens verspreidt.