Volledig scherm
© stock.xchng

Thoolse campinghouders kunnen voortaan financieel steuntje in de rug krijgen

THOLEN - Thoolse ondernemers in de verblijfsrecreatie (zoals park- en campinghouders) kunnen voortaan een steuntje in de rug krijgen als ze plannen hebben om hun bedrijf verder te ontwikkelen.

Daarvoor wordt tot en met 2021 een budget van 20.000 euro beschikbaar gesteld door de gemeente. Camping- en parkhouders kunnen een beroep doen op dat fonds als ze plannen hebben om hun onderneming verder te ontwikkelen. Per aanvraag wordt maximaal de helft van de kosten vergoed, met een maximum van 5000 euro.

Met dat geld kan een externe expert worden ingehuurd. Bijvoorbeeld een toeristisch adviseur die kan helpen bij het ontwikkelen van een nieuw bedrijfsplan of een ontwerpbureau dat een landschappelijk inrichtingsplan kan maken. De eis is wel dat de nieuwe ontwikkeling van het bedrijf bijdraagt aan kwaliteitsverbetering. 

Ondernemers die een beroep willen doen op het budget, wacht eerst een intakegesprek met provinciaal economisch bureau Impuls en Recron, de vereniging van recreatieondernemers, waarin de uitdaging voor het bedrijf besproken wordt.