Volledig scherm
Dirigent Peter Wildeman uit Tholen © Peter Wildeman

Tholenaar Peter Wildeman zoekt zangers voor zijn nieuwe Bevrijdingskoor

GOES - Dirigent en organist Peter Wildeman uit Tholen heeft een nieuw projectkoor opgericht: het Groot Nederlands Bevrijdingskoor. Het is als het ware de opvolger van het Groot Reformatiekoor, waarmee hij nu al enkele jaren actief is.

Dat koor werd opgericht ter ere van de viering van 500 jaar reformatie. Dit jaar zal het Reformatiekoor voor de laatste keer van zich laten horen. Het thema is ‘500 jaar reformatie in Zwitserland’. Nieuwe koorleden zijn nog welkom. Er wordt gerepeteerd in onder meer Goes. Het koor start medio 2019 en hoopt concerten te geven in het hele land, met als hoogtepunt het eindejaarsconcert in Rotterdam, in december. ,,De leden van dit gemengde koor voor alle leeftijden zijn erg fanatiek’’, zegt Wildeman. ,,Er zijn er inmiddels al 300, maar nieuwe mensen zijn nog welkom.’’

Dat geldt ook voor het nieuwe Bevrijdingskoor, waarvoor de repetities begin 2020 van start gaan. Dit koor zal op 5 mei in elk geval optreden in de Maria Magdalenakerk in Goes. Wildeman hoopt met het koor weer andere zangers en zangeressen te trekken. Het is opgericht, omdat in 2020 wordt gevierd dat ons land 75 jaar geleden werd bevrijd. ,,Het thema is wat neutraler dan dat van het Reformatiekoor’’, legt de oprichter uit. Mensen vanaf 15 jaar kunnen meezingen. Het koor krijgt een veelzijdig repertoire.

De inwoner van Tholen is verder betrokken bij het Groot Klassiek Koor 2. Vorig jaar is deel 1 gestart met 450 deelnemers. ,,Klassieke muziek is tijdloos en momenteel erg in trek’’, weet hij. Volgend jaar zingt het koor met de bekende soliste Sterre van Boxtel en een orkest. Dirigent Martin Zonnenberg stelde een programma samen met werken van onder meer Mozart, Mendelssohn, Bach en Hande. .Het koor repeteert vanaf januari 2020 in onder meer Zeeland.

Aanmelden voor de koren kan via de websites ervan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement