Luchtfoto van het complex van TC Waarde. De club betaalde twintig jaar lang slechts 61 euro huur per jaar.
Volledig scherm
Luchtfoto van het complex van TC Waarde. De club betaalde twintig jaar lang slechts 61 euro huur per jaar. © Atlas van Zeeland

Tennisclub zat door foutje 20 jaar voor dubbeltje op de eerste rang

WAARDE - Slechts 61 euro. Dat is het luttele bedrag dat Tennisclub Waarde twee decennia lang jaarlijks betaalde voor de huur van twee tennisbanen. ‘Onverklaarbaar’, vindt wethouder Kees Verburg (PvdA, sport). Tennisclubs in vergelijkbare dorpen als Hansweert en Rilland betalen namelijk bijna het tienvoudige.

Hoe het kan dat TC Waarde al twintig jaar voor dubbeltje op de eerste rang zit, weet Verburg niet. ,,We hebben het proberen te achterhalen, maar daar zijn we niet uitgekomen.” Bestuurslid Jan-Willem de Coninck vindt dat jammer. ,,We hebben met klem gevraagd om uit te zoeken hoe dat verschil is ontstaan. Is er ooit een fout gemaakt of was het lager omdat wij bijvoorbeeld zelf de sproei-installatie en de verlichting hebben betaald?” 

Behapbaar

TC Waarde vraagt haar zeventig leden aanmerkelijk minder contributie dan andere clubs in de regio.  Mede daarom heeft de vereniging gevraagd de verhoging ‘behapbaar’ te houden. Daar geeft Reimerswaal gehoor aan. In vijf jaar tijd wordt de huur voor de banen stapsgewijs gelijkgetrokken met het tarief dat de andere tennisclubs betalen.