Luchtfoto van de Zanddijk. Omwonenden. Ondernemersvereniging Reimerswaal en de dorpsraad Kruiningen zijn fel tegen de verbreding en plaatsten donderdag een paginagrote advertentie in de PZC (inzet)
Volledig scherm
PREMIUM
Luchtfoto van de Zanddijk. Omwonenden. Ondernemersvereniging Reimerswaal en de dorpsraad Kruiningen zijn fel tegen de verbreding en plaatsten donderdag een paginagrote advertentie in de PZC (inzet) © Luchtfoto: Marcelle Davidse

Tegenstanders van verbreding Zanddijk halen alles uit de kast. ‘Dit is een schreeuw om aandacht’

Met een emotioneel betoog in een paginagrote advertentie proberen de Ondernemersvereniging Reimerswaal, de dorpsraad van Kruiningen en omwonenden van de Zanddijk Provinicale Staten van Zeeland te overtuigen dat ze de Zanddijk naar Yerseke niet moeten verbreden, maar dat een nieuwe weg door de polder de enige goede oplossing is. Zeven vragen aan woordvoerder Ton Verbree.

  1. De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht
    Zeeland eet

    De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht

    Jean Dhooghe uit Yerseke is in de oesterwereld geen onbekende. Hoe kan het ook anders wanneer je uit een familie komt die al meer dan 100 jaar actief is in de kweek van schaal- en schelpdieren. De familie Dhooghe heeft eigen kweekgronden in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en in de de Waddenzee, daarnaast hebben ze met de Oesterij een wel heel bijzondere plek aan de Havendijk van Yerseke, waar je niet alleen kunt eten maar je tevens als het ware op de historische oesterputten zit.