Volledig scherm
De Halteweg bij Rilland. © PZC

Te hard rijden moet nog voor de zomer verleden tijd zijn op Rillandse Halteweg

STATIONSBUURT - De Haltestraat in Rilland wordt nog vóór de zomervakantie zo ingericht, dat hardrijden er verleden tijd moet zijn. Daarmee komt de gemeente tegemoet aan de wens van de bewoners.

Aanwonenden hadden al veel langer klachten over auto's die te hard door de straat rijden. Twee jaar geleden hielden ze daarom nog een speciale actie

Dat heeft wel een beetje geholpen, maar niet voldoende, zegt wethouder Jaap Sinke. Daarom wordt de weg heringericht. Er komen chicanes en twee digitale borden die bestuurders laten zien of ze al dan niet harder rijden dan de toegestane 30 km/uur. Aan het begin en einde van de Halteweg wordt de straat bovendien gemarkeerd als 30 km-gebied.

Een suggestie van de bewoners om de weg alleen voor bestemmingsverkeer open te stellen, laat de gemeente links liggen. Wel houdt ze rekening met het metaalbedrijf Coremans, dat gevestigd zit aan de Haltestraat. Die onderneming drong er op aan om geen drempels toe te passen in de straat. In plaats daarvan komen er wegversmallingen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement