Volledig scherm
© Thinkstock

Tbs met dwangverpleging mogelijk verlengd voor overvaller tankstation

MIDDELBURG – Het Openbaar Ministerie in Middelburg (OM) heeft, mede op advies van de deskundigen, dinsdag de rechtbank verzocht de tbs met dwangverpleging van de 38-jarige Goesenaar M. T. met twee jaar te verlengen. T. werd in november 2002 na een eis van vijftien jaar veroordeeld tot tien jaar en tbs met dwangverpleging.

T. en zijn twee jaar jongere maat B. K. overvielen op 8 november 2001 gewapend met een vuurwapen en een mes in Goes een BP-station bij hen in de wijk. De exploitant daarvan, de toen 50-jarige Gillis Brouwer, werd daarbij neergestoken en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Sigaretten

Camerabeelden lieten zien dat de twee het benzinestation binnenstormden, dat T. naar de kassa liep en Brouwer zonder veel omhaal met het mes neerstak. Toen de kassa niet open ging vertrok het duo met slechts enkele pakjes sigaretten.

K. werd na een eis van 18 jaar cel veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien jaar.

Risico's uitsluiten

De deskundigen van de kliniek waar T. verblijft stellen nog zeker twee jaar nodig te hebben om risico's uit te sluiten. T. verhuist binnenkort naar een kleinschaliger setting, waar geen 24-uurs begeleiding aanwezig is. Ook wordt er gewerkt aan proefverlof.

De rechtbank beslist over twee weken.