Volledig scherm
De jongste die het podium besteeg was de 8-jarige Judith Everse uit Kapelle. © Elodie Kint

Talent laat zich horen tijdens eerste open podium in de Geerteskerk

VideoKLOETINGE - Als Peter Reinders' stemgeluid door de Geerteskerk galmt, wordt iedereen stil. Voorbijgangers draaien zich om en nemen plaats op de kerkbankjes. Het allereerste open podium tijdens Koningsdag in Kloetinge is begonnen.

Initiatiefneemster Elske Robbeson vertelt dat ze eens wat anders wilde toevoegen aan de standaard Koningsdagactiviteiten in het dorp. ,,Het leek me leuk om talent uit de regio een podium te bieden", zegt ze. Muzikanten werden uitgenodigd door Elske en ze konden zichzelf aanmelden. Dat zorgde voor een gevarieerd programma; van harp, tot orgel en klarinet.

Volledig scherm
Peter Reinders tijdens Open Podium in Geerteskerk Kloetinge. © Elodie Kint

Judith Everse (8) uit Kapelle was de jongste die het podium besteeg. Ze volgt nu bijna een jaar harples aan de Zeeuwse Muziekschool. ,,Ik ben best wel zenuwachtig, omdat ik niet wil dat het fout gaat", geeft ze vlak voor haar optreden toe. ,,Ik heb expres extra veel geoefend." Tijdens de eerste klanken kan ze al rekenen op een paar vertederde gezichten van luisteraars. Gevolgd door een luid applaus en een boost voor haar zelfvertrouwen.

Ook de 15-jarige Steven Knieriem uit Goes verbaasde de toeschouwers. Hij bespeelde het grote orgel bovenin de kerk. ,,Een erg mooi orgel met sprekende stemmen en mooie verschillende klanken", maakt hij nog even duidelijk. Behalve een compositie van Bach, speelt hij ook een eigen nummer en improviseert hij ter plekke. 'Een aanstormend talent', noemt Elske hem ook wel.

Volledig scherm
Het orgel van de Geerteskerk heeft een sprekende stemmen, vindt aanstormend talent Steven Knieriem. © Elodie Kint

Ze is helemaal niet ontevreden over het eerste Open Podium. Al hoopt ze dat het volgend jaar wat drukker zal zijn op de kerkbanken. ,,Ik hoop dat het echt een begrip wordt in het Koningsdagprogramma. Misschien heeft het eerst een jaartje nodig om bekendheid te krijgen."