Riet Kruitbosch (in roze jas) die dertig jaar bij het schoolrestaurant van Pontes in Goes dineert.
Volledig scherm
Riet Kruitbosch (in roze jas) die dertig jaar bij het schoolrestaurant van Pontes in Goes dineert. © Ellen Jobse

Tachtigjarige dineert al dertig jaar in schoolrestaurant

GOES – Een bijzondere dag voor Riet Kruitbosch en andere trouwe bezoekers van Pontificaal Lab 14, het restaurant van het Goese Lyceum aan de Bergweg. Leerlingen van de richting Horeca, Bakkerij en Recreatie deelden bloemen uit om hun vaste gasten te bedanken voor de wekelijkse bezoekjes, soms al dertig jaar lang.

“Voor elf euro eet je hier kostelijk”, zegt de 80-jarige Kruitbosch. Zij nuttigde eind jaren tachtig voor het eerst een diner bij Pontes, op uitnodiging van ‘vrienden van vrienden’. Inmiddels heeft ze al heel wat maaltijden achter de kiezen.

Kruitbosch probeert alles en meestal smaakt het goed. Alleen de eendenborst beviel haar niet zo. "Ik zag de eenden die hier in de stad rondlopen voor me en dacht: nee, geef mij maar een gehaktbal!"

  1. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
    PREMIUM
    video

    Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

    HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.